Een studiebureau met een warm, familiaal karakter

Studiebureau Jonckheere werd in 1959 opgericht door Amand Jonckheere die zijn sporen als ingenieur heeft verdiend met de complexe sanering van de reitjes (de kanalen in de Brugse binnenstad) en de realisatie van het Jan Breydelstadion in Brugge. In 1992 stapte zoon Koen Jonckheere, erkend landmeter en industrieel ingenieur, in de zaak om Studiebureau Jonckheere uit te bouwen tot een stabiele firma met meer dan 65 medewerkers.

Sinds 2022 heeft Studiebureau Jonckheere zijn intrek genomen in het cohousing-coworking project Zevenbergen. Dit stukje erfgoed, waar zich vroeger de ouderlijke villa van de familie bevond, kreeg een herbestemming en is nu een plek waar de functies wonen, werken en ontmoeten harmonieus in elkaar samenvloeien.  

Het familiale karakter blijft het fundament van het studiebureau. In alles wat we doen zetten we de mens centraal. In 2019 werden we beloond met een Liantis award voor ons welzijns- en personeelsbeleid.

Een studiebureau dat toekomstgericht innoveert

Studiebureau Jonckheere is een meedenkende en betrouwbare technische partner van steden, overheden, intercommunales, projectontwikkelaars, architecten en andere studiebureaus. In ons hoofdkantoor in Brugge en in ons satellietkantoor in Leuven is alle expertise aanwezig om Vlaanderen klaar te stomen voor de toekomst. Daarbij trekken we resoluut de kaart van innovatie en digitalisatie. Zo maken we gebruik van geavanceerde modelleringssoftware en meetapparatuur en voor onze administratie ontwikkelden we specifieke software.

Een ambitieus studiebureau dat in volle expansie is

Met een duidelijke visie en via een doordachte aanpak wil Studiebureau Jonckheere de komende jaren verder groeien en in Vlaanderen alomtegenwoordig worden. Om die ambitie waar te maken stapten Filip Algoedt en Bart Deschaght in 2021 als nieuwe vennoten mee in het bedrijf. Sindsdien werd Studiebureau Jonckheere meerderheidsaandeelhouder van Ontwerpbureau Pauwels uit Leuven en werd ook het landmeetkundig bureau Aaro-Topo uit Herk-de-Stad overgenomen. Zo reikt de actieradius van Studiebureau Jonckheere voortaan van aan de kust tot in Limburg.  

Om al onze projecten in Vlaanderen ook in de toekomst tot een goed einde te brengen, hebben extra krachten nodig. Kom jij ons team versterken?

Ontdek hier onze openstaande vacatures.