Studiebureau met familiekarakter

Studiebureau Jonckheere is opgericht in 1959 door Amand Jonckheere die zijn sporen als ingenieur heeft verdiend met de complexe sanering van de reitjes en de realisatie van het Jan Breydelstadion in Brugge. In 1992 stapte zoon Koen Jonckheere, erkend landmeter en industrieel ingenieur in de zaak om Studiebureau Jonckheere uit te bouwen tot een stabiele firma met meer dan 40 medewerkers en projecten in heel België.

“Studiebureau Jonckheere is een familiebedrijf en daar zijn we trots op. We maken elke dag het verschil door te werken op basis van vertrouwen, duurzame relaties en een persoonlijke aanpak.”

Studiebureau met een missie

Studiebureau Jonckheere profileert zich als een meedenkende en betrouwbare technische partner van steden, overheden, intercommunales, projectontwikkelaars, architecten en andere studiebureaus. In ons hoofdkantoor in Brugge en in ons satellietkantoor in Leuven hebben we een ‘denk-tank’ en een ‘doe-tank’ geïnstalleerd met bouwkundig ingenieurs, planologen, landschapsarchitecten en projectmanagers die houden van een technische uitdaging.

 “Als ambitieus groeibedrijf willen we onze goede naam, onze unieke service en onze ijzersterke ervaringverder uitbreiden, zonder ons familiaal karakter uit het oog te verliezen.”

Studiebureau met een toekomst

Met een blik op de toekomst wil Studiebureau Jonckheere stabiel groeien in personeel, regio en expertise. Bovendien willen we actief inzetten op een duurzaam milieubeleid en verantwoord bouwen in een wereld die steeds complexer wordt. In al onze projecten verliezen we de kernfundamenten zoals respect, kwaliteit en welzijn niet uit het oog en zetten we de mens centraal. Altijd.

“Presentie, er zijn voor elkaar als team en als collega’s, dat vinden wij belangrijk. Wij kiezen voor 100% tevredenheid bij de mensen met wie wij samenwerken en dat merkt u als klant.”

Studiebureau Jonckheere trekt resoluut de kaart van innovatie en digitalisatie en investeerde in modelleringssoftware (Infoworks, ICM, SIRIO, WANDA), GIS (Mapinfo, Aquagis, Infonet), stabiliteit (Concrete, Autodesk Robot Structural Analysis Professional, MWell, D-geoStability, D-Sheet Piling) en geavanceerde meetapparatuur. Voor administratieve handelingen ontwikkelden we een maatsoftware specifiek voor onze noden.